Serba Serbi Salah

Hidup ni kekadang macam² kna fikir
semua nak kena jaga
hati, perasaan
serba salah dibuatnya kekadang tapi tulah lumrah hidup.
SENSITIF..
atau ni antara penyakit semasa mengandung *ngee*
masuk 3bulan mengandung macam² yang tak kena
kali ni rasanya lagi teruk dari sebelumnya
antara simptom²

– duduk lama tak boleh confirm sengal tulang belakang
– time tido xleh telentang ngan mengiring ke kanan lama sangat akibatnya nanti perut sakit yang amat.
– berdiri pun xleh berdiri lama² sakit kat bawah perut
– bau masak² ni mmg xleh ah gamaknya terus keluar ape yang dimakan
– gamaknya serbaserbi malas, even nak bercakap pun xlarat
kalau dulu kandungan 8 bulan baru terasa camtu

Masa camni ah banyak benda tergendala nak buat
kalau orang x tau mengengada *hehehe*
tapi tulah kenyataannya, bukan x digagahkan badan ni nak wat keje
tapi memang x boleh
contoh nak angkat baju kat ampai tu rasa cam setahun baru habis angkat, tu pun duduk relax baru angkat lagi tapi pastu tanggung ah akibatnya sakit kat perut yang amat sangat kadang² rasa cam nak nangis bile sakit tu.
Badan ni nak baring jek tapi ngiring ke kiri ah..
Time² raya plak lagi haru x dapat makan
lepas makan confirm keluar semula
perit tekak ni, bila tak makan kang
muntah cam masa sakit batu hempedu aritu naik pahit rasa tekak.

Kesimpulannya, kali ini lebih teruk morning sicknessnya dari 3minggu pregnant sampai la ni 12minggu tak hilang² lagi malah lebih teruk.

Jot’s :: Perut sentiasa lapo, takut nak makan…


footer

34 Replies to “Serba Serbi Salah”

  1. uiksss truk gak ek ko long kali ni..ala mane yg x lrt xyah le wat..tp aku dlu pn cam ko la..mmg xleh nk wat keje kdg2..

  2. Thank you a bunch for sharing this with all folks you
    actually recognise what you are speaking approximately!
    Bookmarked. Please additionally talk over with my website =).
    We could have a hyperlink trade agreement among us

    Juventus tröja

  3. Howdy! This post could not be written any better!
    Looking at this post reminds me of my previous
    roommate! He always kept talking about this. I most certainly will forward this article to him.
    Pretty sure he will have a great read. Thank you
    for sharing!

    Lazio Fotballdrakt

  4. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article
    or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as yours and I feel we
    could greatly benefit from each other. If you’re
    interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you!
    Fantastic blog by the way!

    maglia Roma bambini

  5. 「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

  6. HUADRY 花緹 商品一覽 UrCosme (@cosme TAIWAN) 找品牌 以UrCosme指數高至低排序第1頁 HUADRY 花緹 化妝品商品一覽,提供 HUADRY 花緹的產品列表,以UrCosme指數高至低排列,共5件,HUADRY 花緹的搜尋結果之第1頁

  7. AHC保濕B5膠囊精華 (30天份量) AHC B5玻尿酸膠囊精華(30粒) 每排10粒,方便攜帶 功效︰補水保濕、修復肌膚、撫平細紋、讓肌膚恢復細致彈滑 使用方法︰每天使用一粒。潔面後將膠囊旋轉打開,把精華素用指尖塗於面部、頸部和前胸皮膚,輕輕按摩直至吸收。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *