Sustagen Honey

Tiap2 bulan kami mesti ke Giant
cari susu ini… tapi berperisa Madu
ada sekali tu nak kira 1 Johor cari tapi stok x cukup
stok yang diperlukan 8 kotak untuk Danish sahaja
gi Tesco Xtra,Giant Plentong,Skudai,Tampoi,Jusco Tebrau,Tmn U pun xde
mengamuk sakan ayah tipon customer service MeadJohnson & Giant,Tampoi
coz sblm tu kitorg tgk pamplete Giant ada promosi for 3 pack/person
sekali sampai xde dah ah penat mencari x jumpe
stok kat umah tgl separuh
ble dah kena bambu semua diorg suh gi GIANT soknye amik stok
shift manager kot yg dtg jumpe kitorg bwak stok susu tu
hahaha pdn muke tapi Mummy dah bengang coz susu punye pasal
ayah nak ngamuk2 sakan takut sangat anak dia lapo susu
start bulan ni Daneen dah kongsi susu yang sama ngan Danish
so senang xyah susah2
klu dulu beli Enfagrow A+ tuk Daneen aduhai kempis kocek
Sustagen ni tiap2 bulan beli 12 kotak
600gm*12kotak
ye anak2 murid hahaha
xde ah mahal sangat tapi anak2 Mummy
dah jadi cam anak lembu ni NekYang yang cakap bukan Mummy
coz byk minum susu lembu dr BF Mummy
nak wat camne takde rezeki

Till next episode…

6 comments
  1. heheh..dh ade macam² jenis kan susu budak² skrg neh. time zie kocik² dulu..klo x silap zie..susu dumex jek yg zie tonggang…hehe

  2. Zie >> yap macam² ada la ni.. sama ah dulu akak pun minum Dumex

  3. Sustagen ni ok ya Dasy..Qaseh pn msh maintain Enfagrow memg kembang kempis kocet u nk maintain evry month huhu..5 kotak dh pasti..tp tgk dia cm okey tu yg sya tk berani nk tkar susu lain..

  4. Qasehku >> so far ok Danish dr umur 2y smpi la ni dah 4y++ ok jek.. Daneen pun tgk ok klu dulu time poopoo jek mesti melalak sembelit tgk ni ok ah

  5. hehe.. masa Betty btl² 1Y, kite bagi dia minum anmum.. tp dia mcm berak keras ler..

    pastu try beli sekotak enfagrow tu (lepas kene pomot ngan org enfagrow kt giant ler.. hehe) tgk okeh jek.. tp mahal ler..
    kata org yg pomot tu, kalo x mampu nk beli byk² xpe, dia paham.. atleast sebln skali mesti kene bagi.. kata nk anak bijak kan.. mcm yg tukang pomot tu, dia bagi kt anak² dia sebulan skali.. katanya laaa kan..

    tp skang kite dh tukar dutch lady plak.. yg plain dia telan, coklat pon dia telan.. tgk okeh jek budak tuh.. jimat pon jimat.. tp rasa mcm nk tukar lg laa plak.. hahaha!!

  6. three of us >> sungguh x tetap pendirianmu hehehe

Comments are closed.