Susu kedua

Just untuk pengetahuan jek ni ye tak bermaksud lain…
sebelum ni ada berbincang ngan Mr.hBy tentang susu kambing
Perbualan berkisarkan tentang Jaundis
kata mr.hBy susu kambing adalah kedua terbaik selepas susu ibu, dia kata silap dulu masa Daneen kena jaundis patutnya beri susu kambing sebab kawan dia ada buat camtu Alhamdulillah pastu turun kuningnya..
Tapi dalam kes kami bila anak jaundis terus bawak hospital, tapi Mummy ulang alik hospital BF kan Daneen selama 5 ari berturut² okey, ater susu ibu yang terbaik..Wallahualam statement tu mungkin secara kebetulan..

Arini ada membaca dalam Pa&Ma 1 kenyataan dalam tajuk Info 5 Minuman tentang susu kambing mengatakan

Bayi berusia kurang setahun tidak sesuai diberi minum susu kambing kerana tidak mengandungi nutrien seimbang yang diperlukan oleh bayi seperti tidak cukup kandungan zat besinya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memberi anak minum susu kambing, perlulah menunggu sehingga dia berusia setahun dan pastikan susu tersebut dipasteur.

Itu sahaja yang saya nak kongsi…

Jot’s :: setuju atau tak STALKER itu serupa dengan musuh dalam selimut..tak suka orang macam tu, dalam berbuat baik rupanya ada niat sebaliknya…

6 Replies to “Susu kedua”

  1. Masa Naufal kena jaundis dulu, Yatie minum susu kambing tu dengan harapan baby dapat ‘khasiat’ dia melalui susu ibu. Hmmmm….tak berkesan pun sebab dia didiagnosed sebagai ‘prolonged jaundice’. Sebulan lebih baru hilang…..seksa betul!

    p/s : siapa yg kena stalk tu?

  2. blk umah pas bersalinkan mikhail…sy trus kasi susu kambing 3 sudu kecik rs nye setiap hari selama seminggu…utk avoid jaundice…sy pn minum gak…x cukup ngan susu ori…beli yg instant punye plak…kuikuikuikui…sbb member ckp leh elak jaundice…syukur mikhail mmg x kena jaundice..x tau la btolkhasiat susu kambing o kebetulan…hehehehehehe

  3. 【保濕新品】KIEHL’s契爾氏 明星金盞花系列/金盞花保濕面膜/凍膜♥修護+保濕太強大了~無限回購の好物!!! @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【保濕新品】KIEHL’s契爾氏 明星金盞花系列/金盞花保濕面膜/凍膜♥修護+保濕太強大了~無限回購の好物!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *