Beransur pulih :)

Kesinambungan dari N3 INI
petang lepas keje gi klinik, kan paso malam aritu
mmg saje gi petang jd dpt gi paso malam
berbalik pada citer, bila jumpa doctor
Doc. tanya “Period bila?”
hahaha doc. ko ingat aku mengandung ke?
Tanpa segan silu Mummy jawab “14hb” hehehe
pas doc. check semua dia kata demam biasa jek tapi tekak ada merah ckit.
dlm 2,3 ari x kurang gi klinik semula
sekali banyak ko ubat dapat, semua mengantukkan
adalah dalam 5 jenis ubat
selsema, kahak, lendir, batuk, antibiotik
semuanya x sedap sungguh rasanya.
Camne ah nak baik cepat, makan ubat hanya waktu malam shaja
kalau makan siang confirm kat ofis x nyedar tido
kang sape nak amik anak balik sekolah.
Gi klinik ngan Danish & Mr.hBy…

Danish lak gi klinik sebab pasal sakit dia ah tu
Ingat tak N3 INI
Bisul dia x kurang so petang tu bawak Danish gi ofis
lepas keje baru gi klinik sama² ngan dia sekali.
Aduhai kat ofis x reti dok diam, main game pun nak jalan kesan sini.
Bila jumpa doc cakap, x yah pecahkan sebab tengok cam dah pecah nanahnye ckit,
aik camne leh pecah pagi sebelum gi sekolah bukan main merening lagi.
Bila dah kuar bilik doc. Mr.hBy tanya dia

“Abang, tadi ada jatuh ke?”
“Ak ah, kat sekolah”
“Berdarah tak?”
“Darah, kuar darah warna putih”
huhuhu tu bukan darah anak oiiii tu nanah yang kuar
dah sah2 ah darah warna merah.
Dapat ubat makan 2, ubat sapu & cream.
Yang ubat untuk makan tu dia xleh telan
yang memang penakut makan ubat.
Bikin hangin tau suh dia makan ubat coz asyik vommit jek
padahal ubat dia tu rasa manis jek Mummy rasa, pasal ko xleh telan abang oiiiii.


Ni aksi semalam
Mr.hBy jadi doctor lagi miahaha
pecahkan lagi nanah tu kali ni berlubang² bagai tangan anak aku
bila tanya sakit tak?
dia jawab “TAK” tapi intonasi sore cam nak nangis
mata berair² tapi masih lagi control macho hehehe

seee yiarkkksss
dah sapu cream tu yang berkilat semacam
as for Daneen, anak dara tu biasa ah mmg suka interframe
nak gak nyelit klu bergambo
malam tadi dia jasi nurse assistant Mr.hBy tp lebih buat main kapas bukan nolong pun.

[Jot’s :: sape² nak menjerit di blog, shoutbox dah pindah di belah kanan anda ye kotak warna hijau tu, click di situ]

footer

44 Replies to “Beransur pulih :)”

  1. he he he..mestilah dia tanya period dulu…kang mana tau betul2 peknen…he he he…lgpun, kene amik langkah keselamtn sbb gelombang H1N1 dah dtg kembali….

    take care

  2. wah…ingat tul atie pregnant…he he he..cuaca sekarang tak menentu kan..tu yg ramai tak sihat…ala sian hero luka ye…sian..yg anak dara tu 'baik hati'..tolong abang yer..

  3. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you
    wrote the book in it or something. I think that
    you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog.
    A fantastic read. I will definitely be back.

    Juventus tröja

  4. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

    valencia drakt med trykk

  5. I’m excited to find this website. I wanted to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you saved as a favorite to check out new information on your blog.

    Maglie Arsenal Bambino

  6. You actually make it seem so easy together with your presentation however I in finding this matter to be actually something that I think I might by no means understand. It kind of feels too complex and very huge for me. I’m having a look ahead for your subsequent put up, I’ll attempt to get the cling of it!

    Billige lazio fodboldtrøjer

  7. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!

    maglia Valencia poco prezzo

  8. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

    Barcelona Fotballdrakt

  9. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Studying this information So i am satisfied to show that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot indisputably will make certain to do not omit this site and provides it a look regularly.

    Liverpool fotbollströja barn

  10. Spot on with this write-up, I honestly believe that this amazing site needs a lot more attention. I’ll probably be returning to read more, thanks for the information!

    Liverpool ny trøje

  11. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

    magliette Athletic Bilbao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *