• Anak sedara,  family

    AL-FATIHAH

    Tiap-tiap diri akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan. (Surah al-Anbiyaa’: ayat 35)

    Surat Al Fatihah

    Semalam genap sebulan arwah pergi
    Al-fatihah untuk arwah Alif Haiqal
    perginya pada hari Jumaat, 05/07/14 bersamaan 8 ramadhan 1435

    image

    Mati itu pasti… cepat atau lambat je.. kita sendiri pun tak tahu..
    Dari semalam teringat2 kata2 dari wechat arwah

    10485662_267653650107608_600137528925417402_n

    Dan bagi umat ada tempoh ajalnya (yang telah ditetapkan), maka apabila datang ajalnya, tidak dapat mereka melambatkan walaupun sesaat, dan tidak dapat pula mereka mempercepatkannya
    SURAH AL-ARAF ayat 34

    Sedikit Kisah Buat Renungan
    MALAIKAT MAUT DENGAN PEMUDA BERIMAN

    Malaikat Maut telah memberi salam kepada seorang mukmin dan orang mukmin tersebut pun menjawab salamnya.

    Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku ada hajat hendak disampaikan, tetapi aku akan beritahumu dekat telingamu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Silakan, sebutkan hajatmu itu”

    Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku adalah malaikat maut”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Selamat datang, sudah sekelian lama baru kamu datang kepadaku. Demi Allah ! tidak ada di bumi ini tempat jauh yang hendak aku pergi, melainkan aku hendak berjumpa kamu”

    Malaikat Maut berkata : “Kalau kamu ada hajat, sila tunaikan dulu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Aku tidak mempunyai apa-apa hajat yang lebih besar selain cintaku kepada Allah dan aku hendak bertemu denganNya”.

    Malaikat Maut berkata : “Pilihlah cara bagaimana engkau kehendaki aku mengambil nyawamu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Sanggupkah engkau melaksanakan kehendakku ?”

    Malaikat Maut berkata : “Ya, aku sanggup, katakan saja sebab memang aku diperintahkan begitu”

    Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Tinggallah aku sebentar kerana aku hendak berwuduk dan solat, ambillah nyawaku ketika aku sujud”

    Akhirnya malaikat maut mengambil nyawa orang mukmin tadi ketika beliau sedang sujud mengadap Allah SWT.

  • Daneen,  Danish,  family,  LiveCast,  mummy,  Ney,  Syahmina

    Xtvt di ari Sabtu

    Sabtu lepas 3/11/2012 awal2 pagi dah keluar anakbanak
    mula2 pergi ke PC Expo 2012 di Persada nak cari barang sikit

    lama jugaklah kat Persada tu lebih kurang dalam 2jam daru jam 11am-12pm++
    lepas tu gerak ke Aeon Tebrau City plak sebab Mummy dapat sms dari Sustagen hehehe ngejar susu promosi untuk DaSy :)
    masa kat Persada tu Danish merengek nakkan jajan Tasco ke apentah namanya
    RM10 1 beg ada 5 beg dalam keta Danish ngan Daneen dah pegang sorang 1 mestilah si kecik nak jugak dapat pegang plastik kosong pun jadilah puas ati asal dapat pegang hehehe

    Kami lunch di Chicken Rice tu pun Mummy dah lapar yang amat
    anak2 dah dapat main games kat sustagen tu x ingat nak makan langsung huhuhu
    cerita ape yang ada masa Sustagen fair tu nanti next entry ye..

    Sejak dah besar ni hehehe besarlah sangat baru 1y7m ni Syahmina xnak makan di suap
    semua nak buat sendiri, berdikari konon :)
    asal bahgia sukati ah nak…
    pantang nmpk kite nak amik gambo dia mesti buat macam ekspresi wajah, pastu nak tengok lawa ke tak hehehe

    ni plak budak majuk sebab xdapat masuk Toy “R” Us hahaha

    Yang ini plak perasan comel jugak ada jek gayanya huh!!

    image

    Budak majuk tapi bila makanan sampai dia yang makan dulu
    gara2 tergoda ngan rojak buah sampai jatuh kerusi makan, pastu malu terus benti makan tolak Syahmina dalm stroller :)

    image

    Jot’s :: 23minggu sudah

  • family,  Food,  Makan2

    Kapten…

    Ini adalah entry tertunggak miahaha memang da membesar penyakit ‘M’

    Makan2 di Kapten, kesimpulan yang boleh di buat makanan okey cume rasanya sos kna improved ckit kot, just my two cents :)

    image

    Deco yang menarik, yang paling menarik minat Daneen selipar di tangga tu so cute she said

    image

    Ini antara yang kitorg amik and order
    Pudding mango and choc fudge is recommend memang terbaik
    Fudge x sempat snap Mummy yg order tp dpt makan ckit sebab da masuk mulut org lain dulu cissss
    Puding tu terbaik sedap,lazat hehehe niat asal nak bb syahmina makan tp Mummy yg over sudu ke mulut sendiri hehehe

    Ok that’s all review makan2 di Kapten… Ahoy kapten :)

    Jot’s :: Rasa cam nak bcuti….

  • family

    Lives with…

    If a child lives with criticism, he learns to condemn.
    If a child lives with hostility, he learns to fight.
    If a child lives with ridicule, he learns to be shy.
    If a child lives with fear, he learns to be apprehensive.
    If a child lives with shame, he learns to feel guilty.
    If a child lives with tolerance, he learns to be patient.
    If a child lives with encouragement he learns to be confident.
    If a child lives with acceptance, he learns to love.
    If a child lives with recognition, he learns it is good to have a goal.
    If a child lives with honesty he learns what truth is.
    If a child lives with fairness, he learns justice.
    If a child lives with security, he learns to have faith in himself and those about him.
    If a child lives with friendliness, he learns the world is a nice place in which to live to love and be loved.

    C&P dari SINI…. rasanya memang ada kebenarannya, rasanya inilah yg dialami sekarang ini huhuhu

  • am,  family

    Wonderland

    Kami nak ke sini esok
    yeye miahaha Mummy yang over excited bukan anak2 :D

    Lepas tu terus ke Pahang amik makcik DaSy balik cuti sem.

    Jot’s :: Last amik darah kul 8.30pm malam ni tapi result semua negative :(

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube