Xtvt di ari Sabtu

Sabtu lepas 3/11/2012 awal2 pagi dah keluar anakbanak
mula2 pergi ke PC Expo 2012 di Persada nak cari barang sikit

lama jugaklah kat Persada tu lebih kurang dalam 2jam daru jam 11am-12pm++
lepas tu gerak ke Aeon Tebrau City plak sebab Mummy dapat sms dari Sustagen hehehe ngejar susu promosi untuk DaSy :)
masa kat Persada tu Danish merengek nakkan jajan Tasco ke apentah namanya
RM10 1 beg ada 5 beg dalam keta Danish ngan Daneen dah pegang sorang 1 mestilah si kecik nak jugak dapat pegang plastik kosong pun jadilah puas ati asal dapat pegang hehehe

Kami lunch di Chicken Rice tu pun Mummy dah lapar yang amat
anak2 dah dapat main games kat sustagen tu x ingat nak makan langsung huhuhu
cerita ape yang ada masa Sustagen fair tu nanti next entry ye..

Sejak dah besar ni hehehe besarlah sangat baru 1y7m ni Syahmina xnak makan di suap
semua nak buat sendiri, berdikari konon :)
asal bahgia sukati ah nak…
pantang nmpk kite nak amik gambo dia mesti buat macam ekspresi wajah, pastu nak tengok lawa ke tak hehehe

ni plak budak majuk sebab xdapat masuk Toy “R” Us hahaha

Yang ini plak perasan comel jugak ada jek gayanya huh!!

image

Budak majuk tapi bila makanan sampai dia yang makan dulu
gara2 tergoda ngan rojak buah sampai jatuh kerusi makan, pastu malu terus benti makan tolak Syahmina dalm stroller :)

image

Jot’s :: 23minggu sudah

18bulan sudah…

image

alhamdulillah berat tadi timbang 10.5kg..
Syahmina progress, sekarang da pandai sebut…

– mama (mummy)
– ayah (berirama klu manggil ayah dia, menyampah)
– jap (klu kite ajak mandi, dia siap angkat tangan jap katanya)
– air
– jom

bila tanya mana mata? kelip2kan mata dia

bila tanya mana hidung? ni paling selekeh terus korek idung ceh!!!

bila tanya mana mulut? terus muncung jejak S’pore

bila tanya mana gigi? tunjuk gigi menyengih
tapi bila suruh berus gigi macam kna dera melalak, terpekik, terlolong grrrrrr

sekarang dalam progress wean off… so malam tido ngan ayah tapi tengahmalam confirm bangun cari Mummy, klu lupa tutup pagar ke dapur, jejak ke dapur mencari…

Kenapa nak wean off? sebabnya setiap kali Syahmina df perut mesti sakit, macam labour pain w/pon x pnah merasa sakit nak bsalin tu camne :) … bukanlah nak terus ceraikan susu pun cuma xnak dia ngempeng lama2 sangat… setiap kali dalam kereta pun dia mesti df… lagipun memang dah niat bila bersalin nanti nak sambung semula dia df masa tu Syahmina baru 1y10m insya’allah klu ikut due date..

Jot’s :: Nampak gaya tiap2 bulan kena BSP sampai bersalin aish….