CTG



CTG, originally uploaded by Mummy DaSy.

Arini 2nd day CTG
Kata nurse dah ada kontraksi
Sebenonya malam tadi dah ada rasa sakit perut tp ingatkan sakit nak ke toilet
Pesanan nurse yg membuatkan rasa kecut perut adalah
"Kalau makin kerap sakit malam terus gi hospital aeh"
Huhuhu baby tgg 17/3 aeh kalau nak kuar hehehe
Sebenonya Mummy x tau kontraksi nak bersalin camne sebab 1st ngan 2nd ada tanda trus g spital ni tanda xde lagi huhuhu
Bacaan CTG tu pun xtau mana 1 menunjuk kontraksi ngan gerak jantung bb…

4 comments
  1. ayu pun tak paham pasal yg CTG nie…
    apa2 pun hrp semua nya ok..selamat….

    1. Thanks AYU… tulah harap2 semuanya ok, seihat & selamat melahirkan nanti…

  2. yg bwh tu adalah chart for contraction…dokto panggil tokogram..ni cik somi i bgtau…
    yg ats or tgh tu jantung bb u…kalu tgk graf contraction tu u nye kerap mcm selang 10-15mnit jer…tp mild contraction la…
    i ni pun tau sbb aritu pna false alarm…kna contraction dr subuh smpi pkulk 10am la…tp fgalse alarm je la..mayb sbb mlm tu kitorg ON kut..hehehe…

    1. on ape miahaha… tapi I x on pun malam tu tp esoknya xde contraction pun even skang ni pun on off contraction tu tp bb masih beum engaged betul…

Comments are closed.