Kesabaran

Hari yang kelam kabut
Mummy suh PakUda amik Danish balik sekolah
tapi bila smpi masa kul 10.55am Mummy rcvd called from PakUda

“Long, aku lupe ah amik Danish br kuar umah ni ko amik letak kat ofis pastu aku amik kat ofis je k”

H***k koTak leh harap dalam masa 40min aku tipon dah lupe”

Sabo jek ah klu Mummy tak byk keje arini
mmg tak harap org lain amik
Mummy bergegas kuar amik Danish
nasib baik ada lagi budak2 lain
klu tak mau ngamuk kawan…..

Nak jadi citer
smpi kat parking PakUda dah tgg ngan Nenek
pastu diorg bleh nak tgl Danish & Daneen kat ofis Mummy ok
Hello….. ingat akak ko ni ada syer ke
cos diorg nak g post office PakUda mls nak jaga
anak sedara nnt mengaruk kata dia
nak tak nak Mummy bawak 2 badik masuk keta
terus anta balik

Lagi menguji kesabaran Daneen merengek

“Kata nak gi makan, nape Mummy x singgah nape jalan terus Mummy org nak gi makan org kata tau tak”

“Adik bleh duduk diam2 tak Mummy bawak laju ni kang jatuh, nnt lain kali ah klu ayah anta abang sekolah kan selalu adik makan luar ni Mummy nak cepat k. Arini ni adik makan kat umah je k”

“X nak x sedap”

Pastu dia diam tapi muka mogok duk belakang.
Aduh kecik2 dah pndi makan luar sapa ah yg ajar ni.
Sampai umah Mummy tinggal jek budak 2 tu ngan makcik dia.
Mummy gi keje semula
Membazir tenaga, minyak dan waktu betul
ni semua gara2 PakUda mmg pelupa tul
Hampeh………..

Till next episode…

Categoriesam

5 Replies to “Kesabaran”

  1. I believe everything wrote made a ton of sense.

    However, what about this? suppose you were to create a killer headline?

    I mean, I don’t want to tell you how to run your blog, but
    suppose you added a headline to maybe get folk’s attention? I mean Kesabaran – DaSy Diaries
    is kinda vanilla. You might peek at Yahoo’s front
    page and note how they create article titles to grab
    people to open the links. You might add a video or a pic or two
    to grab readers interested about everything’ve got to say.
    Just my opinion, it would bring your posts a little livelier.

    maglia Ajax poco prezzo

  2. hi!,I love your writing very so much! share we
    be in contact more approximately your article on AOL?

    I require an expert in this area to unravel my problem. Maybe that is you!
    Looking forward to peer you.

    liverpool Fodboldtrøje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *