Neubilizer

seperti yang Mummy bagitau entry yang sebelum ni
Daneen demam+batuk+muntah
so kul 10am td lari jap bwak dia gi klinik
doctor check temp. 38.5°c tak panas sgt
pastu suh gi wat neubilizer
bila dah settle tu jumpa doc. semula
katanya ni dia muntah disebabkan batuk so xyah ubat muntah
katanya lagi patut ah selsema jangkit dari maknye
mummy tanya Daneen ada semput ke
doctor tu cakap “ni semput budak²
normally bile dah dewasa dia akan hilang sendiri jgn takut”
dah macam² soal jawab pastu sebelum balik
doctor tu cakap klu blh elak dari org dewasa yg batuk+selsema
dalam ati ku
“sungguh kurang doctor ni mana anak aku nak tido xkan nak elak dari aku hampehnye doctor”
bile dah settle dapat ubat ckit pny banyak
ubat batuk,selsema,antibiotik,demam & semput
alhamdulillah balik lunch tadi
tengok dia macam dah beransur pulih
tapi kena pantau belah malam
coz doctor tu cakap tadi malam mungkin temp. dia akan naik

Till next episode…

2 comments
  1. alahai…mia masa mula2 kena wat cmni, meraung satu klinik..la ni, dai dah ok bila kene wat cm ni lagi…senyap je….dia dah tahu kot, buat cm ni, bolh kurangkan smput dia…

  2. mudah-mudahan cepat semboh ye cayang..cian daneen ngan danish

Comments are closed.